06-30-505-2502

Fedezd fel a Tudástárat

Új KKV támogatási programok

Ismerd meg az ide vonatkozó szabályokat röviden és érthetően.

A kis- és középvállalkozások (KKV-k) támogatására irányuló új programok célja, hogy jelentősen javítsák a vállalkozások beruházási lehetőségeit, versenyképességét és exportkapacitását. Az új KKV-stratégia keretében több olyan kezdeményezés indul, amelyek a gazdaság dinamizálását és növekedési pályára állítását célozzák.

Főbb Támogatási Elemek:

  1. Széchényi Kártya Program kibővítése – A program célja, hogy kedvezőbb feltételeket biztosítson a KKV-k számára, lehetőséget teremtve a versenyképes hitelek elérésére.

  2. Tőkeprogramok és Hitelprogramok – Új tőkeprogramok indulnak, amelyek segítik a KKV-k beruházásait, valamint olyan hitelprogramok is bevezetésre kerülnek, amelyek a KKV-k exporttevékenységét és külföldi beruházásait ösztönzik.

  3. „1+1” Program – A beruházásokat célzó támogatási program, amely a KKV-k beruházásainak növelésére irányul, jelentős állami támogatással.

  4. Digitalizációs csomag – A cél, hogy minden KKV rendelkezzen saját weboldallal és e-mail elérhetőséggel, hiszen ezek nélkül ma már szinte lehetetlen versenyképes vállalkozást fenntartani.

  5. Elektromos autó támogatási program – A fenntarthatóság jegyében a vállalkozások számára elérhetővé válnak támogatások elektromos járművek beszerzésére.

Gazdasági Kilátások és Minimálbér-emelés

A program egyik fő célja a gazdasági növekedés stabilizálása és a bruttó hazai termék (GDP) 3-5%-os növekedése 2025-re. Ehhez elengedhetetlen a minimálbér fokozatos emelése, amelyet 2027-re a rendszeres bruttó átlagkereset 50%-ára terveznek növelni. Ez éves szinten 11-12%-os minimálbér-emelést jelenthet a következő három évben.

Partnerség a Kamarák és a Kormány Között

A Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma folyamatosan együttműködik a kormánnyal, hogy a KKV-k támogatását célzó programok minél szélesebb körben elérhetőek legyenek. A program népszerűsítésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) új KKV-államtitkára is fontos szerepet kap, biztosítva, hogy a vállalkozások megfelelő tájékoztatást kapjanak az elérhető lehetőségekről.

A program célja, hogy a KKV-kat megerősítve, a magyar gazdaságot egy fenntartható és versenyképes növekedési pályára állítsa, támogatva a belső fogyasztás és a turizmus bővülését is.

Kérj Szakértői segítséget!

Ha további kérdéseid vannak a vállakozásodat érintő adózási vagy jogi kérdésekkel kapcsolatban, vagy segítségre van szükséged, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. Szakértőink készen állnak, hogy támogassanak minden lépésben.