06-30-505-2502

Fedezd fel a Tudástárat

QVIK: mi ez?

Szeptember 1-jén elindult a Qvik, Magyarország új, azonnali fizetési rendszere, amely többféle digitális fizetési lehetőséget kínál. A Qvik fizetési megoldások között szerepel a QR-kód beolvasása, az NFC alapú érintéses fizetés, mobilalkalmazáson belüli linkes fizetés, valamint a fizetési kérelmek jóváhagyása. A rendszer mind fizikai, mind online elfogadóhelyeken alkalmazható, és számlafizetésre is használható.

A Qvik egyik legnagyobb előnye, hogy a fogyasztók számára ingyenes, míg a kereskedők számára jóval kedvezőbb díjakat kínál a korábbi fizetési megoldásokhoz képest. Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke kiemelte, hogy a Qvik hazai fejlesztésű, digitálisan versenyképes, és hozzájárul Magyarország pénzügyi szuverenitásának erősítéséhez.

Innováció és Biztonság Kéz a Kézben

Túri Anikó, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy a Qvik bevezetése mérföldkő a pénzügyi digitalizáció fejlődésében, különösen az azonnali fizetési rendszerek terén. A biztonság kulcsfontosságú szempont marad, mivel az online fizetési csalások visszaszorítása alapvető fontosságú a pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében.

Az online csalások visszaszorítása érdekében a Qvik biztonságos banki alkalmazásokon keresztül működik, és a felhasználók adatai teljes mértékben Magyarországon maradnak. Emellett az MNB bízik abban, hogy az új fizetési megoldás a következő években széles körben elterjed, és meghatározó szereplővé válik a hazai piacon.

Qvik: Gyors, Olcsó és Biztonságos

A Qvik rendszer versenyképes, költséghatékony, és a bankok közötti versenyt is serkenti. Az OTP Bank és a Raiffeisen Bank vezetői egyetértenek abban, hogy a Qvik gyors, stabil és biztonságos rendszerre épül, amely már bizonyította megbízhatóságát. A jövőbeni siker kulcsa azonban a fogyasztók kezében van: a rendszer akkor terjed el széles körben, ha a felhasználók számára valóban kényelmes és egyszerű megoldást kínál.

A következő hónapok kritikusak lesznek a Qvik terjedése szempontjából, hiszen a felhasználók és a kereskedők közötti elfogadás határozza meg a sikerét. A Qvik várhatóan jelentős szerepet játszik majd a digitális fizetések világában, hozzájárulva a magyar pénzügyi szektor fejlődéséhez.

Kérj Szakértői segítséget!

Ha további kérdéseid vannak a vállakozásodat érintő adózási vagy jogi kérdésekkel kapcsolatban, vagy segítségre van szükséged, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. Szakértőink készen állnak, hogy támogassanak minden lépésben.