06-30-505-2502

Fedezd fel a Tudástárat

Új támogatási programok

A kis- és középvállalkozások (KKV-k) támogatására vonatkozóan a Gazdasági Kabinet több új intézkedést tárgyalt meg, beleértve a KKV-k beruházásait segítő 1+1 programot, valamint a vállalkozások digitalizációjának előmozdítását célzó programot. Az utóbbi célja, hogy minden KKV rendelkezzen saját weboldallal és e-mail elérhetőséggel, hiszen ezek nélkül ma már aligha lehet sikeresen működni.

A kabinet emellett áttekintette a KKV-k finanszírozásának javítására irányuló lehetséges új hitel-, tőke- és garanciaprogramokat, amelyek célja, hogy könnyebb és kedvezőbb feltételekkel juthassanak forrásokhoz a vállalkozások. Az ezekről szóló döntéseket a kormány szeptemberi ülésére terjesztik elő.

Gazdasági Újraindítás és Békeköltségvetés

A Gazdasági Kabinet első őszi ülésén áttekintette a globális és európai gazdasági folyamatokat, valamint a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét. A kabinet megállapította, hogy a dinamikus gazdasági növekedéshez békeköltségvetésre van szükség, amely különösen a magyar családokat, vidéki fiatalokat és KKV-kat támogatja.

Az ülésen a kabinet megvitatta a gazdaság újraindításának feltételeit és az ezzel kapcsolatos akciótervet is, amely a lakosságot érintő intézkedéseket, például a 17-22 év közötti fiatalok számára elérhető szakmunkáshitelt és a családi adókedvezmények növelését is magában foglalja.

További Intézkedések

Az újraindítási akcióterv keretében a kabinet azt is megvizsgálta, hogyan lehetne adómentesen felhasználni a hosszú távú megtakarításokat otthonteremtés céljából, valamint áttekintették a KKV-kat támogató programokat, amelyek kulcsfontosságúak a gazdaság növekedésének fenntartásában.

Ezek az intézkedések nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a KKV-k versenyképesek maradjanak a digitalizáció és a beruházások terén, miközben a gazdaság újraindítását is támogatják.

Kérj Szakértői segítséget!

Ha további kérdéseid vannak a vállakozásodat érintő adózási vagy jogi kérdésekkel kapcsolatban, vagy segítségre van szükséged, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. Szakértőink készen állnak, hogy támogassanak minden lépésben.