06-30-505-2502

Fedezd fel a Tudástárat

KKV Fogalom módosítás

A magyar EU-elnökség egyik fő célja a versenyképesség erősítése, amelyhez kapcsolódóan a kis- és középvállalkozások (KKV-k) fogalmának módosítását tervezik. A változtatás egyik javaslata a jelenlegi 250 fős létszámhatár 500 főre emelése, valamint az 50 millió eurós árbevételi határ 100 millió euróra történő növelése. Ez a lépés bővítheti a magyar vállalkozások számára elérhető támogatási forrásokat – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből.

Gazdasági Növekedés Újraindítása

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke megegyeztek abban, hogy a gazdasági növekedés újraindítása kiemelt cél. A felek áttekintették a magyar vállalatok versenyképességét befolyásoló nemzetközi és hazai gazdasági folyamatokat, valamint megvitatták a rövid és hosszú távú kihívásokat.

Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedés folytatásához elengedhetetlen a KKV-k megerősítése. A fogalom átalakítása révén több vállalkozás férhetne hozzá a támogatási programokhoz, így növelve versenyképességüket és hozzájárulva a gazdaság dinamizálásához.

Versenyképesség Fókuszban

A magyar EU-elnökség során a versenyképesség javítása kiemelt figyelmet kap, hiszen Európa gazdasági helyzetének stabilizálása és versenyképességének visszaszerzése fontos cél. A KKV-fogalom újragondolása ennek szerves része lehet, hiszen a létszám- és árbevételi határok növelése több vállalkozás számára nyithat meg új támogatási lehetőségeket.

A felek bíznak abban, hogy az infláció csökkenése és a reálbérek növekedése, valamint a kiskereskedelmi forgalom helyreállása további pozitív hatással lesz a magyar gazdaságra, amely így hosszú távon is versenyképes maradhat Európában.

Kérj Szakértői segítséget!

Ha további kérdéseid vannak a vállakozásodat érintő adózási vagy jogi kérdésekkel kapcsolatban, vagy segítségre van szükséged, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. Szakértőink készen állnak, hogy támogassanak minden lépésben.