06-30-505-2502

Fedezd fel a Tudástárat

Töretlenül népszerű a Széchenyi hitelprogram

A kis- és közepes vállalkozások (KKV-k) körében egyre inkább jellemző, hogy hiteligénylés előtt alaposan körülnéznek a banki ajánlatok között. A K&H legfrissebb felmérése szerint tízből kilenc vállalkozás több bank ajánlatát is összehasonlítja, mielőtt döntést hozna. A cégek 43%-a általában 3-4 ajánlatot vizsgál meg, míg 21%-uk olyan pénzintézeteket keres meg, amelyekkel már meglévő kapcsolatban áll.

A kutatás azt is megmutatta, hogy a vállalkozások több mint fele banki kapcsolattartón keresztül tájékozódik, míg harmaduk személyesen, bankfiókban kér tanácsot. Rammacher Zoltán, a K&H KKV marketing és értékesítési vezetője hangsúlyozta, hogy a digitális bankolás mellett a személyes kapcsolatok és a testre szabott tanácsadás továbbra is fontos szerepet játszanak a nagyobb pénzügyi döntések meghozatalában.

Mi Dönti El a Választást?

A kamat mértéke a legmeghatározóbb szempont a vállalkozások számára, hiszen a KKV-k 77%-a ezt tartja a legfontosabb tényezőnek. Ezenkívül az átlátható hitelfolyamatokra és az egyéb költségekre a cégek kétharmada fordít nagy figyelmet, míg a pénzintézettel való korábbi együttműködés 62%-uknál befolyásolja a döntést.

A Széchenyi Hitelprogramok Népszerűsége

A kisebb vállalkozások körében a Széchenyi Likviditási Hitel GO! konstrukció a legnépszerűbb, amelynek átlagos hitelösszege 11 millió forint, és általában a maximális, 3 éves futamidőre igénylik a mikrovállalkozások. A középvállalkozások inkább a Széchenyi Beruházási Hitel GO! konstrukciót részesítik előnyben, amelynek jellemző futamideje 7 év, és az átlagos hitelösszeg meghaladja a 100 millió forintot.

A kutatás rámutat, hogy a KKV-k körültekintően mérlegelik pénzügyi döntéseiket, és figyelembe veszik a kamatokat, az átláthatóságot, valamint a korábbi pénzügyi együttműködéseiket, hogy a legkedvezőbb megoldást találják vállalkozásuk számára.

Kérj Szakértői segítséget!

Ha további kérdéseid vannak a vállakozásodat érintő adózási vagy jogi kérdésekkel kapcsolatban, vagy segítségre van szükséged, ne habozz kapcsolatba lépni velünk. Szakértőink készen állnak, hogy támogassanak minden lépésben.